27 Ocak 2014 Pazartesi

Mayhoş Nahoş Etiler Limonata

Daha önce Nişantaşı City's AVM'de iş başı yapan mekan tası tarağı toplamış Etiler'e gelmiş. E mantıklı; zebil gibi plazalar, 'Bu öğlen nerde kazıklansam?' diye aranan mekan avcıları olduktan sonra doğru lokasyon.


Ofis Akmerkezde olunca hop on hop off yapıp hızlıca bir şeyler yemek için zıpladık biz de.
Aramızdaki tek böcek arkadaşımız protein alma gayretiyle Arjantin Steak söyledi, biz kızlar waffle'cılık oynadık. Steak waffle'dan önce geldi, hatta önce de bitti :)

Masada tane hardaldan biberli hardala kadar çeşit çeşit sos bulmak mümkün. Yalnız mekanın keyifli ve detaylı dekorasyonuna uymayan bir menü söz konusu. Tatlıları görmek için mekan içinde epey bir dolanıyorsunuz. Yemek resimleri bile tek tük. Broşürden hallice bir menu yapmışlar anlayacağınız.

Dekorasyon demişken eski su kovalarını ters çevirip CocaCola fontunda boyayıp avize yapmak hoş fikir. Mekanın birçok yerinde görebileceğiniz postmodern Abdülhamit tabloları ise bir diğer ayrıntı. Müzik basbas bağırmıyor kulağınıza, bu durum mekanlarda en dikkat ettigim şey ki, bu açıdan iki çift lafın belini kırmak için tercih edilir.


Gelen müşteri profili 12.30-14.30 saatleri arasında daha cok fönlu buruş teyzemgillerdi, hangi kapı açılsa bir teyze çıkıyor abartısız.

Servis facia. Aynı masaya 3 kez yanlış yemek/tatlı gelir mı? Waffle steak'den sonra gelir mi? 3 çay hiç gelmez mı? Bunlar zamanında gelmeyip hesap tek seferde nasıl gelir? Gibi sorularımız icin aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) İzzet Çapa bu mekanı ünlülere hizmet vermek için açmış.
B) Çaydan nemalanmayan garsonun hesapla gelen bahşişden beklentisi adlı kara komedi bir komedi türüdür.
C) Masaya yanlış gelen yemekler aslında yanlışlıkla yapılmıştır da alsak yesek hesaba yansır mı mesela?

Mamalardan devam edecek olursak, Kestaneli Amerikan kek, boğma çikolata hayranları için, yanında 5 fincan çay içsen kesmez kıvamda.


Çilekli limonata hafif yaz akşamları için ideal. Buzlu buzlu bu havada bademcikleri çilek çilek yapar valla.


Bonibonlu waffle çilek ve karamel sosuna boğulmuş, uzun kazı çalışmalarından sonra bile waffle'a ulaşamadık, zira hamuru fazla ince, sosu bulamaç kıvamındaydı.


Yok illa gidecem, efendim bir check-in de mi yapmayayım diyorsanız buyrun adres.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder